Trondheims SMASH '15



Stuentorchesterfestivalen SMASH gikk denne helgen av stabelen i trønderhovedstaden Trondheim. Blæsen stilte som vanlig mannsterke og klare for en helg med mye spilling og andre supre orchester aktiviteter. 

Fredag startet morroa. Medlemmene ankom på litt forskjellige tidspunkt, men kl.18.00 ble vi alle sammen innkvartert i gymsalen på Lade skole. Det var en lystig gjeng som satte seg på bussen ned til sentrum for å nyte Sodd på frimurerlogen på ekte trøndervis. Etter middagen var konsumert gikk turen ned til bredden av Nidelva for å gjennomføre Spritorientering. Siden det var 50års jubileum for SMASH (HURRA!) ble temaet de forskjellige tiårene fra 50- til 00-tallet. Etter vel gjennomført orientering bar det tilbake til Frimurerlogen for fest ut i de sene nattetimer. 

Lørdag startet med felles frokost på NTNU før vi dro videre til universitetsparken for internkonserter og Phanemiil. Internkonsertene ble gjennomført med glans, og aldri har vel Trondheim sett maken til musikalsk nivå. Vi valgte selv å fremføre den tradisjonelle marsjen Kolmarsjenholm, og det var ikke få overraskede ansikter i publikum. Folk ble rett og slett målløse av presisjonen og evnene våre, og vi gikk av scenen til både jubelbrøl og øredøvende applaus. Alle var selvfølgelig enige om at Blæsen er Norges beste orchester. Tradisjonen tro ble Blæsen snytt for seieren på Phanemiilen, da arrangørene ikke hang helt med i svingene. Det er jo forståelig da Blæse-laget suste gjennom løypa, de hadde nok ikke sett for seg at den i det hele tatt var mulig å gjennomføre så raskt. Men vi er vant til at organisatorisk tull fratar oss seieren, og er fornøyde med og selv vite at vi vant. Vi er best!


Etter dette bar det nedover til Nidarosdomen for det obligatoriske SMASH-bildet. Det var et vakkert skue da, i underkant av, 250 spillende deltagere både vandret og spilte i harmoni nedover. Da bildet var tatt, og de heldige som hadde møtt opp for å få et glimt av oss hadde fått tatt de bildene de ville, ble vi delt inn i grupper for å gjennomføre Pub-til-Pub runden. Pub-til-Pub viste seg å bare bli Pub. Men vi var fornøyde med å få spilt masse rundt i Trondheims gater (vi klarte til og med å komme på radio, da P3 hadde livesending fra torget) og vi fikk og trallet fra oss i god tradisjon. 



Siden det samtidig med SMASH var UKA i Trondheim valgte noen å få med seg UKA-revyen, mens andre valgte å gå på pub for å se fotball. Etter revy og kamp møttes vi til pizza-konsumering og fest på Frimurerlogen. Festen hadde live-band som spilte alle klassikerne vi er så glade i, og dette ble en meget vellykket kveld/natt. 


Søndag var det psildefrokost og gaveoverrekking før alle dro hvert til sitt. Det summet rundt på bordene og man var alle enige om at dette hadde vært et bra SMASH, kanskje det fineste SMASHET vi hadde sett noen gang. Vi vil ha mere, mere, mere. Og det skal vi også få til våren, da det er vår tur til å arrangere dette fantastiske arrangementet igjen. 

 Blæsen sin ærefulle fane ble også berget under helgens festligheter, og ble levert tilbake på søndag med et lite minne på baksiden.


Vi gleder oss til å se og spille med alle igjen! Sees til våren!


-Armen i vinkel

Kommentarer