Om Blæsen

"Spadser et Blæse-Ensembelet er et unikum" - Slik starter Blæsens lover. 

Dette har også blitt bekreftet av både Hans Kongelige Høyhet, og flere av landets valgte ledere, og mediapersonligheter opp igjennom historien.

Spadser & Blæse-Ensembelet, eller Blæsen i daglig omtale, er Kristiansands unike studentorkester tilknyttet Universitetet i Agder. Blæsen har siden 1974 vært byens stolthet, og blir leid inn ved både offentlige og private arrangement. 

Vi er et fyrverkeri av spilleglede og humor i ethvert festlig lag og utpreget sosiale i alle sammenhenger. Intet arrangement er fullkomment om ikke Blæsen er tilstede.  

Blæsen har både spillende og ikke-spillende medlemmer - hvor en egen divisjon med ikke-spillende,  
kalt Spadserere, lager abligøyer med hopp og sprett rundt orchesteret til publikums store fonøyelse. Musikalsk er Blæsen i en egen klasse, med musikk som skal virke gjenkjennelig på den jevne hører. 

Ensembelet utøver Den Monumentale Musikkform (se Musikken) som bygger på prinsippet om at all musikk er god - det kommer kun an på ørene som hører. Det er alikevel hevet over all tvil om at det er Spadser & Blæse-Ensembelets uttryksform som ligger komponistens hjerte nærmest.

Blæsen er og en del  av felleskapet på Stiften med tilknytning til de andre musikalske studentaktivitetene på UiA. I tillegg har vi grener til studentorchestre ved de fleste høgskoler og universiteter i hele landet (se SMASH). Spadset & Blæse-Ensembelet har også et nært og kjærlig forhold til det lokale bryggeriet, og konsumerer ofte varer fra dem.
 


Spadserere


En gang Blæser, Alltid Blæser !